Als je niet elke minuut van de dag op je telefoon zit en wanneer je vooral via wifi internet gebruikt, dan is het eigenlijk nergens voor nodig om een duur abonnement te nemen. Je betaalt dan immers altijd een vast bedrag per maand ongeacht je verbruik. Als je het maximale verbruik iedere maand wel haalt, dan is dit een prima optie. Maar als je verbruik variabel is en vaak ook nog aan de lage kant, dan kun je vaak beter voor de prepaid opties kiezen. Je betaalt dan voor wat je daadwerkelijk gebruikt en als je niets gebruikt, dan betaal je ook niet. Als je qua verbruik onder de 20 of 30 of 40 euro zit, dan hoef je dus ook geen abonnement van 20, 30 of 40 euro te kopen.  Het kan ook zo zijn dat je tijdens een vakantie wat meer belt en dus relatief veel geld kwijt bent, omdat je vrij vaak moet opladen. Maar na die vakantie daalt je verbruik weer en compenseer je dus voor die wat duurdere periode. Het is dan ook nergens voor nodig om een duur abonnement te nemen als je 1 keer op vakantie gaat. Als je gaat voor de prepaid optie, dan kun je in de meeste gevallen een gratis simkaart kopen. Je ontvangt dan een simkaart waar je niet voor hoeft te betalen en kunt deze vervolgens zelf opladen. Omdat je dus een gratis simkaart gaat kopen, betaal je daadwerkelijk alleen voor de belkosten en/of internet kosten. Zolang je op je wifi netwerk blijft voor het internet en dus niet op een 4G of 5G netwerk hoeft te vertrouwen, blijven alleen de belkosten over. Zodra je moet bellen, dan kun je je tegoed opladen via het internet. Je hebt dus zo weer voldoende tegoed op je simkaart. Bij weinig en/of variabel verbruik is dit dan ook een uitstekende optie. Je moet dus voor jezelf nagaan hoeveel je per maand verbruikt. Mocht je al een abonnement hebben, dan kun je je verbruik in je account checken. Als blijkt dat je ver onder je bundel zit, dan is de overstap naar een prepaid kaart wellicht een goed idee. Je kunt dan ook meteen een gratis simkaart kopen. Via de site van gratissimkaarten.be kun je precies zien bij welke providers je zoal een gratis simkaart kunt kopen. Het is dan ook een goed idee om je zoektocht te starten via de site van gratissimkaarten.be. 

Kijk snel op de website om direct een gratis simkaart te kopen    

Als je nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden en wat voor bundels er zoal worden aangeboden, dan kun je het beste even op gratissimkaarten.be kijken. Hier vind je in principe alles wat je moet weten over simkaarten, opwaarderen, bundels en providers. Vervolgens kun je een keuze maken voor een provider waar je een gratis simkaart kunt kopen. Kijk dan ook snel eens op de site. 

De verschillende providers met gratis simkaarten

Als je echt op zoek bent naar providers waar je een gratis simkaart kunt kopen, dan kun je ook terecht op de site van gratissimkaarten.be. Hier vind je overzicht van alle providers die gratis simkaarten bieden. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Proximus
  • Orange
  • Jim Mobile