Laat je eigen menukaarten drukken bij Printdeal.be. Dit kan erg leuk zijn om daarmee jouw eigen diner thuis mee vorm te geven, maar natuurlijk zeker als jij je eigen horecagelegenheid runt. Bij Printdeal.be kan je een menukaart maken zoals jij wilt. Helemaal volgens jouw design worden de kaarten bedrukt op het soort papier dat past bij jouw gelegenheid en de gerechten. Zorg er wel voor dat je zelf al de ontwerpen gereed hebt. Deze bestanden kan je toevoegen nadat je de vormgeving helemaal hebt samengesteld. Bedenk met welke eigenschappen jouw menu nog beter uit de verf komt. Je zal het niet snel bedenken bij menukaarten, maar als zowel jouw menu, het design, de vorm en het materiaal samenkomen, is dit bepalend voor de aantrekkelijkheid van jouw gehele zaak. Mensen hebben graag iets aantrekkelijks in hun handen. Daarom is het zeker goed tijd te besteden aan een menukaart maken. Als jij de gerechten en het design gereed hebt, dan ga je naar website als Printdeal.be om deze op papier tot leven te laten komen. Hiervoor is met name ook het materiaal bepalend. Voor de ene gelegenheid werkt een menukaart maken op glanzend sprankelend papier. Andere menukaarten komen meer tot hun recht op papier met een matte structuur. Gelukkig maar dat Printdeal.be alle keuzes beschikbaar heeft

Menukaart maken, met of zonder vouwen

Allereerst begint een menukaart maken bij Printdeal.be met het bepalen van het formaat. Het grootste formaat is de A3. Dat worden behoorlijk grote menukaarten, waar je ook niet veel variaties in hebt. Dit formaat is alleen maar ongevouwen te bestellen in staande vorm. Zie je toch zo’n grote kaart nu zitten, dan heb je nog de keuze uit A4, A5 en A6. Daarnaast bestaan ook de variaties A5 Large, vierkant L, vierkant M en Din Large. Wanneer je hierover je beslissing hebt gemaakt voor de menukaarten, dan bepaal je wat er met het formaat gedaan gaat worden. Wordt deze nog gevouwen of niet en zo ja, hoe vaak. Bij menukaart maken heb je namelijk meer mogelijkheden, zoals:

  • 1 slag vouwen
  • 2 slagen vouwen
  • 2 slagen zig-zag vouwen
  • Luikvouw
  • 3 slagen wikkel vouwen
  • 3 slagen zig-zag vouwen

Mocht je bij het lezen van deze beschrijvingen geen idee hebben hoe het eruit ziet, dan helpen de afbeeldingen op Printdeal.be je goed op weg. De luikvouw is voor menukaarten redelijk standaard, net als de 1 slag vouwen. De 3 slagen wikkel vouw ziet er erg uitzonderlijk uit voor de menukaart maken en de 3 slagen zig-zag vouwen ook.

Materiaal met extra afwerking

Alle menukaarten worden in full color bedrukt ongeacht het materiaal dat je kiest. Je hebt voor een menukaart maken de keus uit de volgende materiaalsoorten:

  • Houtvrij gesatineerd mc met glans: glad en glanzend papier.
  • Houtvrij mat mc: mat gestreken papier met een gladde structuur.
  • Ice silver metallic: wit karton maar met een sprankelend oppervlak die voorzien is van een zilveren, lichtgevende glans aan beide zijden.
  • Scheurvast kunststof: het heeft een natuurlijke luxe uitstraling en is van kunststof maar duurzaam en vochtbestendig materiaal.

Op het Ice silver metallic materiaal na kunnen ook alle menukaarten bewerkt worden met een luxe afwerking. Met name voor het matte en kunststof materiaal kan dit een mooie toevoeging zijn. De afwerking kan van dubbelzijdig glanslaminaat zijn of van dubbelzijdig matlaminaat. Beiden zorgen ervoor dat de kaart nog meer beschermd is tegen beschadigingen en het geeft de kaart een nog mooiere uitstraling. Dit is zeker een aanrader om jouw prachtige ontwerp nog lang te behouden. Met name bij een succesvolle business zullen jouw menukaarten door vele handen gaan en dan kan bij een menukaart maken een extra afwerking geen kwaad.