Geen enkel huis kan zonder een vorm van verlichting, u wilt immers ook als het buiten donker geworden is nog genoeg kunnen zien in huis. Om ervoor te zorgen dat u voldoende licht hebt, kunt u kiezen uit verschillende soorten lampen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor plafondlampen, maar ook voor hanglampen, wandlampen, vloerlampen en tafellampen. Er zijn verschillende modellen en allemaal hebben ze zo hun eigen voordelen. Het grote pluspunt van plafondlampen, hanglampen en wandlampen is natuurlijk dat ze niet in de weg staan. Als nadeel hebben ze echter dat ze niet te verplaatsen zijn, wat bij vloerlampen en tafellampen natuurlijk wel weer het geval is. Een groot voordeel van plafondlampen ten opzichte van de andere modellen is dat ze de hele kamer goed kunnen verlichten, doordat het licht van bovenaf komt. Bij de andere soorten is dat toch anders, kun licht is vaak meer op een bepaalde plek gericht. Nu kunt u misschien denken, hanglampen hebben toch dezelfde voordelen? Dat is echter maar gedeeltelijk het geval. Doordat ze veel lager hangen, is de kans groter dat ze in de weg hangen. Ze zijn dan ook vooral geschikt om boven bijvoorbeeld een eettafel te hangen. Bovendien is hun licht veel meer dan bij plafondlampen gericht op één plek, namelijk naar beneden. Het doel van dit product is immers om ervoor te zorgen dat u bij uw tafel voldoende verlichting hebt. Hanglampen hebben dus zeker een andere functie en hebben daardoor ook andere voor- en nadelen dan de plafondlampen. Wel hebben ze beide als pluspunt dat ze niet in de weg staan en geen belemmering vormen voor het meubilair, zoals bij wandlampen wel het geval is. Voordat u tot aanschaf van verlichting overgaat, is het dan ook goed om u af te vragen welke vorm voor u het meest geschikt is. Zoekt u diffuus licht, dat de hele ruimte verlicht, dan is een plafondlamp een uitstekende keus. Bent u meer op zoek naar gerichte verlichting, dan zijn spotjes, wandlampen of stalampen een betere optie. Zo is er voor iedere situatie een geschikte vorm van verlichting verkrijgbaar.

Diverse soorten plafondlampen

Er zijn dus verschillende soorten vormen van verlichting verkrijgbaar, maar binnen de verschillende groepen zijn ook nog weer grote verschillen mogelijk. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar plafondlampen, dan kunt u kiezen uit:

  • langwerpige plafonnières
  • exemplaren met spotjes
  • ovale, vierkante of ronde modellen die strak aan het plafond zitten
  • lampen met lampenkappen

Al deze soorten plafondlampen hebben natuurlijk zo weer hun eigen voordelen. Zo zorgen de modellen die strak aan het plafond zitten ervoor dat ze het licht zeer gelijkmatig verspreiden. De exemplaren met lampenkappen zorgen ervoor dat de verlichting wat gefilterd wordt, waardoor er meer sfeer ontstaat. De modellen met de spotjes zijn dan weer ideaal als u bepaalde plekken in uw woning uit wilt lichten, u kunt er dan een van de spotjes op richten. Zo hebben ze allemaal zo hun eigen voordelen. Binnen iedere groep plafondlampen die we net onderscheiden hebben, valt er bovendien ook nog weer heel wat te kiezen. Zo kunnen de kleuren bijvoorbeeld erg van elkaar verschillen, waardoor er een heel ander effect ontstaat. Ook de stijl is natuurlijk belangrijk om bij aanschaf rekening mee te houden, de plafondlampen moeten wat stijl betreft immers wel passen bij de rest van uw woning. Daarnaast kan ook het soort glas dat gebruikt is verschillend zijn. in sommige modellen wordt er gebruik gemaakt van helder glas, wat zorgt voor een fellere vorm van verlichting dan wanneer er gekozen wordt voor matglas. Andere verschillen binnen de verschillende categorieën plafondlampen zijn bijvoorbeeld het aantal lampjes dat er in geplaatst moet worden en de hoeveelheid licht die ze daardoor geven. Doordat fabrikanten combineren en variëren met de verschillende punten die hierboven beschreven werden, zijn er veel verschillende soorten plafondlampen verkrijgbaar. Zo is er ook voor iedere kamer in uw huis een geschikt exemplaar te vinden.

Koop bij Directlampen.nl

Als u op zoek gaat naar plafondlampen of naar andere lampen, dan wilt u natuurlijk graag de keus hebben uit een ruim aanbod. U gaat daarom het liefst naar een echte specialist, zoals Directlampen.nl. Bij hen vindt u een zeer groot aanbod op het gebied van verlichting, waardoor u bij hen altijd vindt waar u naar op zoek was. Ondanks het grote assortiment, is het toch niet moeilijk om bij hen de juiste plafondlampen of andere verlichting te vinden. Zij hebben namelijk een handige keuzehulp ontwikkeld, waarin u precies aan kunt geven waar een lamp voor u aan moet voldoen. Eerst selecteert u natuurlijk het soort lamp waar u naar op zoek bent, moet deze aan het plafond komen of aan de wand, bijvoorbeeld. Daarna kunt u aanvinken welke kleuren uw voorkeuren hebben, binnen welk budget de aankoop moet vallen en welk energielabel u zoekt. Ook kunt u een voorkeur voor stijl en de soort bediening aangeven. Hebt u dat allemaal aangevinkt, dan krijgt u alleen nog die plafondlampen te zien in het overzicht die aan deze eisen voldoen. Zo wordt het vinden van het juiste exemplaar voor u dus een stuk gemakkelijker. Deze handige keuzehulp is een goede reden om juist voor dit bedrijf te kiezen, net als het ruime assortiment dat zij voeren. Daarnaast kiest u natuurlijk voor hen omdat zij gratis verzenden en omdat u ook voor retourzendingen geen verzendkosten hoeft te betalen. Reden genoeg dus om juist bij dit bedrijf uw plafondlampen aan te schaffen.