Als bezitter van huisdieren kom je er eigenlijk niet onderuit: vlooien bestrijden! Vooral honden- en kattenbezitters kunnen hier last van hebben, maar vergeet bijvoorbeeld ook de konijnen niet, ook deze dieren kunnen dit ongedierte bij zich dragen. Zit er eenmaal eentje in je huis, dan heb je binnen de kortste keren last van een plaag, aangezien ze zich ontzettend snel vermenigvuldigen. De enige oplossing die er dan nog is, is de vlooien bestrijden. Deze diertjes, hoe klein ze ook zijn, kunnen immers voor veel ongemak zorgen. Ze zijn parasieten en leven op het bloed van andere wezens. Om hier bij te kunnen komen, zullen ze moeten bijten en dat levert dan weer vervelende bultjes op en veel jeuk. Dit is niet alleen voor de huisdieren heel erg vervelend, maar aangezien ze ook net zo graag op mensen zitten ook voor jullie zelf. Zodra je merkt dat je er eentje in huis hebt, is het dus zaak om maatregelen te treffen op het gebied van vlooien bestrijden en zo te voorkomen dat je met een ware plaag te maken krijgt!

Wanneer moet je vlooien bestrijden?

Krijg je zelf last van jeukende bultjes, dan weet je natuurlijk wel hoe laat het is en dat je vlooien bestrijden moet. Maar dit punt ben jij natuurlijk liever voor, maar hoe krijg je dat nu voor elkaar? Waar moet je op letten om te voorkomen dat je echt een hele groep van dit ongedierte in jouw woning krijgt? Er zijn een paar aandachtspunten. In de eerste plaats is het natuurlijk altijd verstandig om het gedrag van jouw huisdieren goed in de gaten te houden. Beginnen zij zich opeens heel veel en heftig te krabben, dan kun je er wel vanuit gaan dat je vlooien bestrijden moet. Een ander punt om op te letten is de vacht van het dier. Controleer deze regelmatig goed en kijk dan ook echt tussen de haren, dicht bij de huid. Verzeker je er van dat er geen minuscule beestjes in rond kruipen. Tot slot is het ook altijd raadzaam om de kussens van jouw huisdieren te controleren. Zie je hier kleine, zwarte stipjes op, dan kun je er vanuit gaan dat deze parasieten op jouw dier zitten. Deze stipjes zijn namelijk hun uitwerpselen. Voordat het zover komt dat jijzelf er echt last van krijgt dat dit ongedierte in jouw huis zit, kun je dus best wel wat doen. Let dus goed op en ga op tijd over tot vlooien bestrijden, dan voorkom je dat je echt last van een plaag krijgt.

Bestrijder vinden via Beestjes Kwijt

Maar wat nu als je zelf al met de bestrijding bezig bent geweest, maar dit niet effectief bleek te zijn? Wat als het vlooien bestrijden jou nu zelf niet goed lukt? Dan is het aan te raden om een professionele bestrijder in te schakelen via Beestjes Kwijt. Zij hebben contacten met bestrijders door het hele land en kun jou dus altijd met een bij jou in de buurt in contact brengen. Het enige dat jij hoeft te doen, is even met Beestjes Kwijt bellen en het wordt verder geregeld. Hun specialisten op het gebied van vlooien bestrijden:

  • staan altijd voor jou klaar
  • zijn gediplomeerd en erkend
  • leveren gegarandeerd vakmanschap

Met hun hulp ben je dus snel weer van het ongedierte af en zij geven jou vervolgens ook graag tips over wat je kunt doen om te voorkomen dat je hier weer last van krijgt, zoals het stofzuigen van stoffen meubilair en het kammen van de huisdieren. Zo voorkom je dat je last krijgt van een nieuwe plaag en weer een professional op het gebied van vlooien bestrijden in moet schakelen.