Alopecia is een ziekte waarbij de haarwortels worden aangetast. In de praktijk houdt dat in dat mensen die worden getroffen door deze ziekte, hun haar kwijtraken. Dat gaat niet in een dag. Dat kan langzaam gaan, maar het gebeurt wel. De ziekte openbaart zich in de meeste gevallen door de zichtbaarheid van kleine rode vlekjes. De plekken op de huid waar deze plekjes zich bevinden, kunnen geen gezonde haren meer produceren omdat de wortels hier direct afbreken. Veel is er over Alopecia echter niet bekend en mensen die onder de ziekte lijden tasten dan ook in het duister over de oorzaken. Natuurlijk zijn er wel speculaties over de mogelijke oorzaken van de ziekte. Sommige artsen spreken van een ziekte die ontstaat na een traumatische ervaring. Het is inderdaad zo dat er veel vrouwen zijn die na een ongeluk of traumatische ervaring met deze ziekte te maken kregen. Dat betekent voor deze vrouwen dat het wellicht een shock reactie van het lichaam was. Maar zoals al vermeld, zijn dit enkel speculaties en zelfs als deze beweringen juist zijn, dan zijn er nog steeds geen oplossingen, want de kaalheid komt en gaat zoals hij wil. Gelukkig is het zo dat het haar van de meeste vrouwen met Alopecia op den duur weer terugkomt. Dat gaat om zo’n tachtig procent. Die andere, kleinere groep vrouwen heeft echter niet dat geluk en deze vrouwen blijven permanent kaal. Er is dus niets aan de ziekte en vooral aan de gevolgen van deze ziekte te doen. Maar wat er wel kan worden gedaan is het bestrijden van de symptomen. Vrouwen die bij ons aankloppen, snakken er vaak naar om zich weer normaal te voelen. Ze willen weer over straat kunnen lopen zonder dat ze gek aan worden gekeken. Daarvoor bieden wij tal van oplossingen die vele vrouwen blij maakten. U kunt bij ons terecht voor:

  • haaroplossingen
  • pruiken
  • hoofddeksels
  • hoofddoeken
  • apparaten

Alopecia treft mannen en vrouwen

Hoewel wij merken dat vooral veel vrouwen die Alopecia hebben bij ons aankloppen, zijn er ook veel mannen die de ziekte treft en deze mannen kiezen vaak voor andere oplossingen dan vrouwen. De meeste mannen kiezen namelijk niet voor een pruik maar ze kiezen soms wel voor permanente make-up. Dat klinkt u wellicht een beetje gek in de oren, maar wat bij mannen die geen gezichtshaar meer hebben meteen opvalt, is dat ze geen baard hebben. Sommige mannen laten dan ook stoppeltjes plaatsen om weet een beetje een voller gezicht te krijgen. Als dit netjes gebeurt, dan kan dat een groot verschil maken voor de gelaatsuitdrukkingen van de man. Vele mannen kozen voor deze oplossing met het gewenste resultaat. Dit gebeurt met permanente make-up. Alopecia kan iedereen treffen. Twee procent van de mensen krijgt er mee te maken. Als u zelf bent getroffen door Alopecia en u heeft behoefte om met mensen te praten die in hetzelfde schuitje zitten, dan raden wij u aan om contact op te nemen met andere mensen die de ziekte hadden of hebben. Dat kan op verschillende manieren. Natuurlijk kunt u op zoek gaan naar fora op internet. Als u op zoek gaat naar fora op internet voor mensen met Alopecia, dan zult u zien dat er heel erg veel informatie te vinden is over de ziekte en ook over de ervaringen van mensen met Alopecia. Vaak kunt u veel hebben aan deze informatie en veel van deze fora verwijzen u dan ook naar onze winkel als u graag gebruik wilt maken van kwalitatieve oplossingen om er weer vrouwelijk of juist mannelijk uit te zien. Het uitkiezen van een pruik hoeft geen tragische gebeurtenis te zijn. Het kan ook een moment van geluk zijn en van overgave dat zal leiden naar meer levensvreugde. Kies voor mooie hoofdbedekking of kwalitatieve pruiken en laat uw nieuwe leven zonder schaamte maar beginnen.

Alopecia: kom naar Movehs

Kom naar Movehs als u graag mooie pruiken uitkiest om u weer goed te voelen over uzelf. Onze missie is om vrouwen en mannen te helpen zich beter te voelen na Alopecia. Maar ook tijdens Alopecia staan wij u bij. U kunt altijd eerst contact met ons opnemen. Wij zullen u altijd alle informatie geven die u nodig heeft. Voor sommige mensen met Alopecia is het een hele grote stap om naar onze winkel te komen. Mensen vinden het namelijk moeilijk om toe te geven dat ze een ziekte hebben. Ze denken bij zichzelf; als ik naar de winkel ga, dan is het echt zo en dan ben ik echt iemand met een ziekte. Maar de ironie wil, dat mensen die naar de winkel gaan al lang ziek zijn en de eerste stappen die worden gezet naar onze winkel; zijn de eerste stappen naar genezing in geestelijke zin. De onzekerheid rondom de ziekte is ontzettend vervelend voor mensen met Alopecia en daarom proberen wij mensen die bij ons aankloppen ook altijd zo goed mogelijk te ondersteunen. Zij moeten het gevoel hebben dat ze worden gehoord en dat er met aandacht en respect naar hun probleem wordt gekeken. Schaamte is niet nodig maar wordt ook niet van de een op de andere dag verholpen en daar weten wij alles van. Wees welkom of kijk op onze webwinkel naar onze rijke assortiment. We hebben producten voor ieder budget. Daarvoor hebben wij zeer bewust gekozen omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op een haaroplossing van kwaliteit, ook mensen die minder te besteden hebben kunnen dan ook bij ons terecht.