De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in het huis. Iedere ochtend als je wakker wordt kun je je er opfrissen voor je naar je werk gaat of bezig gaat met andere dingen en wanneer je klaar bent met je bezigheden kun je lekker onder de douche of in bad het stof van de dag van je afspoelen. Vaak bevindt zich in een badkamer sowieso een wastafel en is er een douche of bad. In de wat ruimere en luxere badkamers is vaak zowel een douche als bad aanwezig en een toilet. Daarnaast is er een spiegel om je te kunnen opmaken en om te kijken of je in je huidige staat wel de deur uit kunt gaan. Een badkamer dient in de eerste plaats om je lichaamshygiëne in stand te houden, maar heeft ook andere functies. Vaak is het naast het toilet de enige ruimte in het huis waar een slot op de deur zit. Je kunt je, vooral als je een bad hebt, hier heerlijk even terugtrekken en de drukte in huis achter je laten. Ontspanning is heerlijk in de badkamer en ook is het natuurlijk fijn dat je niet gestoord wordt terwijl je geen kleding aan hebt of net op het toilet zit. Er zijn verschillende mogelijkheden om een badkamer in te richten en er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten douches en baden. Zo kun je een inloopdouche hebben of een douchecabine, maar is het ook mogelijk om een bad onder de douche te plaatsen als je weinig ruimte hebt. Daarnaast zijn er vaste baden, maar ook vrijstaande baden. De verschillen hiertussen zijn groot en als je de badkamer onder handen gaat nemen, is het dan ook verstandig om je te verdiepen in alle mogelijkheden. Inventariseren hoeveel ruimte je hebt, wat je precies wilt en wat je budget is, kan daarom verstandig zijn voor je aan een dergelijke ingrijpende klus begint.

De voordelen van vrijstaande baden

Als je de badkamer gaat verbouwen, is het verstandig om eerst te gaan kijken hoeveel ruimte je hebt en wat je hier allemaal mee kunt. Vrijstaande baden zijn heel leuk en praktisch, maar niet als je hier eigenlijk geen ruimte voor hebt. In een kleine badkamer staan vrijstaande baden al snel in de weg en is het vaak verstandiger om een douchecabine of klein zitbad te nemen. Er zijn ook kleine vrijstaande baden verkrijgbaar, dus dit kan dan ook nog een optie zijn. Als je hebt besloten dat je badkamer groot genoeg is voor een bad, kun je gaan bedenken wat je eigenlijk wilt. Vrijstaande baden hebben verschillende voordelen ten opzichte van vaste baden, maar er zijn ook nadelen te bedenken. De voordelen van vrijstaande baden ten opzichte van vaste baden zijn bijvoorbeeld dat je, als je hier genoeg ruimte voor hebt, er om heen kunt lopen en ook dat je het op de plek kunt zetten waar je dit zelf wilt. In een ruimte badkamer zijn vrijstaande baden ideaal. Vaak staat het bad erg mooi midden in de badkamer en is het erg praktisch als je er omheen kunt lopen, zodat je niet alleen overal kunt uitstappen maar je ook het gevoel hebt niet opgesloten te zitten. Daarnaast is het praktisch met schoonmaken dat je er aan alle kanten bij kunt. Vaste baden kunnen dan weer gemakkelijker in een hoek geplaatst worden, wat bij vrijstaande baden problemen kan opleveren. In de hoeken van kleine badkamers zijn vrijstaande baden meestal niet praktisch, omdat je de kanten van het bad die tegen de muur aan staan niet goed kunt schoonmaken. Een ingebouwd bad geeft deze problemen niet. Als je echter ruimte genoeg hebt, zijn vrijstaande baden een goede toevoeging aan het comfort in de badkamer. Het staat niet alleen heel luxe, maar het is ook fijn dat je in een open omgeving lekker tot rust kunt komen en niet tegen een muur aan zit. Als laatste moet je nog verzinnen wat je budget is. Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan de verbouwing van je badkamer? Vrijstaande baden zijn gelukkig te verkrijgen in verschillende prijsklassen en hoeven helemaal niet veel geld te kosten.

Het perfecte bad aanschaffen

Als je op zoek bent naar vrijstaande baden en je de juiste keuze wilt maken, kun je het beste eens op het internet kijken. In een zoekmachine vind je al snel waar je naar op zoek bent door de juiste zoekterm te gebruiken. Een goede website waar je informatie vindt over verschillende soorten vrijstaande baden en de voordelen van vrijstaande baden ten opzichte van ingebouwde baden, is www.vanheckbadkamers.nl. Van Heck is een bedrijf dat al jaren verstand heeft van sanitair en je kan helpen de beste inrichting voor je badkamer te vinden. Op de website worden bijvoorbeeld verschillende voordelen van vrijstaande baden genoemd, waaronder dat het bad minder ruimte in beslag neemt, er een garantietermijn van 25 jaar op zit en het feit dat het bad centraal in de badkamer geplaatst kan worden. Er zijn vrijstaande baden verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder in landelijke, klassieke, Engelse of Franse stijl. Een echt Engels bad heeft bijvoorbeeld echte gietijzeren poten. Je kunt een bad op poten op wel meer plekken kopen, maar de baden van Van Heck zijn allemaal authentiek, in iedere kleur te schilderen en je krijgt er bovendien 25 jaar garantie op. Op de website, www.vanheckbadkamers.nl vind je meer informatie over de verschillende producten die worden aangeboden en over hoe je een bestelling kunt plaatsen.